به گزارش مشرق، کاربران توییتر در عربستان سعودی امروز (سهشنبه) از کشته شدن یکی از مبلغان سعودی منتقدِ اقدامات و سیاستهای ولیعهد سعودی خبر دادند.
شبکه الجزیره قطر به نقل از حساب توییتری «معتقلی الرأی» اعلام کرد که «سلیمان الدُوَیش»، مبلغ سعودی در زندان تحت شکنجه کشته شده است.
حساب توییتری مذکور از ارائه جزئیات بیشتر درباره نحوه کشته شدن این مبلغ سعودی امتناع کرد و نوشت: «کشتن الدویش جنایت بزرگی در حقوق بشر بوده و قابل اغماض نیست».
کاربران فضای مجازی در توییتر با راه انداختن هشتگ «الدویش زیر شکنجه کشته شد»، ضمن محکوم کردن این گونه اقدامات، خشم و نفرت خود را درباره این گونه اقدامات اعلام کردند.
طبق این گزارش، سلیمان الدویش، دو سال گذشته (۲۰۱۶/۴/۲۲) به دنبال انتقاد از سیاستها و اقدامات «محمد بنسلمان»، ولیعهد سعودی در حساب توییتری خود بازداشت و به زندان افتاد.
این مبلغ منتقد بن سلمان، غیر مستقیم و تلمیحا به «سلمان بن عبدالعزیز آل سعود»، پادشاه سعودی درباره اعتمادش به«بچه لوس» خود هشدار داده بود.
او که با «محمد بن نایف»، وزیر کشور برکنار شده سعودی رابطه نزدیکی داشت، طی چند توییت نوشته بود: «نکته آموزشی و تربیتی، در اینکه به بچه لوست زیاد اعتماد کنی و بدون اینکه نظارتی بر او داشته باشی و اختیارات زیادی به او بدهی، زیاده روی نکن؛ در غیر این صورت باید هر روز منتظر یک فاجعهای باشی که به سراغ تو خواهد آمد تا خانهات را خراب کند».
با این حال کاربران سعودی معتقدند که از بین توییتهای الدویش، بیش از همه آنچه منجر به بازداشت او شده، توییتی است که در آن ولیعهد سعودی را بیغیرت توصیف کرده بود.
سلمان الدویش توییت کرده بود: «دیاثت مرد بر ناموس زشت است، ولی زشتتر از آن دیاثت او بر ناموس جامعه و امتش است، اینکه او به بهانه آزادی و فضای باز در جامعه، تن به پلیدی و شرارت دهد».
مارس ۲۰۱۷ محمد بن سلمان در راستای اجرای طرح «چشم انداز ۲۰۳۰»، که به دنبال ایجاد اصلاحات اجتماعی و اقتصادی در عربستان سعودی است، آزادیهایی به زنان از جمله حق رانندگی، اشتغال در ادارات، حضور در استادیومها و شرکت در کنسرتهای خوانندگان عرب داده است که به رغم استقبال از این اصلاحات، برخی از گروههای سلفی با این گونه اصلاحات مخالفت کردهاند.
از سوی دیگر طی ماه گذشته بازداشت شمار زیادی از فعالان حقوق بشری در عربستان سعودی، واکنش سازمانهای بینالمللی و برخی کشورها را در پی داشته است.
هفته گذشته به دنبال انتقاد وزیر خارجه کانادا از بازداشت فعالان سعودی، ریاض سفیر خود در کانادا را فرا خواند و سفیر این کشور در عربستان را اخراج کرد. هماکنون روابط دو کشور قطع شده است.